Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Döms till fängelse efter krogbråk

En man i 25-årsåldern slog ett ölglas i huvudet på en ordningsvakt på ett nöjesställe i Jönköping. Nu döms han till fängelse i ett och ett halvt år av Jönköpings tingsrätt sedan han dessutom gjort sig skyldig till två övriga brott.

Sista helgen i februari greps en man född 1991 som misstänkt för grov misshandel, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Mannen försattes på fri fot men ett par månader senare väcktes åtal mot honom.

Enligt åtalet krossade mannen ett ölglas i huvudet på en ordningsvakt för att sedan utdela ytterligare slag mot honom. Mannen övermannades och lämnades över till polisen. Ordningsvakten fick, förutom smärta, svullnad och blödning, även ett djupt skärsår i pannan. Han lider fortfarande av känselbortfall i halva huvudet.

Hade kniv på sig

Mannen, som är hemmahörande i Jönköping, nekar till brott och hävdar att han saknar minnen från händelsen.

Nu har Jönköpings tingsrätt meddelat dom i fallet. Tingsrätten anser att slaget med ölglaset ska betecknas som grov misshandel och fastställer straffet till fängelse i ett och ett halvt år.

Mannen döms även för brott mot knivlagen, sedan han haft kniv på sig vid det aktuella tillfället, och för ringa narkotikabrott eftersom han var påverkad av cannabis. Kniven användes dock inte i attacken mot ordningsvakten.