Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Slog till efter blytunga året

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Han har haft en tung säsong. Men när det behövdes som mest klev Fredrik Olsson fram. Med sitt första mål för säsongen räddade den forne skyttekungen ett tungt poäng för J-Södra i 2–2-matchen mot Örgryte.

Klockan hade precis tickat förbi 93 minuter. Då gick Fredrik Olsson upp i en nickduell, träffade bollen och satte sitt första mål för säsongen.

Fullträffen betydde 2–2 i hemmamatchen mot Örgryte och ett blytungt poäng för Jönköpings Södra i jakten på nytt kontrakt i superettan.

– Det var viktigt. Kul för Olsson att få göra mål till slut, säger lagkamraten Daryl Smylie som även han svarade för ett mål i matchen.

– Man ser ju att han sniffar fram de där chanserna när han kommer in. Det är en stenhård nick i hörnet.

”Han kanske var arg”

Olsson har haft en tung säsong med skadebekymmer och måltorka. Inför för tisdagens match hade den forne skyttekungen bara gjort två starter och sju inhopp i årets superetta.

Under den nye tränaren Andreas Brännström har han inte heller fått mycket speltid.

– Han var med oss uppe i Hudiksvall (i svenska cupen, reds. anm.) men gick sönder efter tolv minuter. Det var det enda jag hade sett av Fredrik Olsson i matchspel, säger Brännström.

Men trots det valde J-Södratränaren att slänga in 33-åringen i underläge 1–2 och med drygt tio minuter kvar av matchen. Ett drag som till slut visade sig bli lyckat.

– Han har sett bra ut den här veckan. Det är den första gången vi har fått träna ihop med, bland annat, honom. Det gav känslan av att vi hade någonting att försöka förändra matchen med. Han gav mig rätt där. Kul för honom att framför allt få spela fotboll igen men dessutom göra mål, säger Brännström.

– Han ville säkert spela förra veckan. Men med den bakgrund han har så har vi inte råd att tappa spelare. Jag höll tillbaka honom då. Han kanske var arg för det, jag vet inte.

Öis kritik efter sena målet

Olssons viktiga mål föranleddes av en uppmärksammad situation mellan J-Södras Alexander Jallow och en motståndare.

Jallow och Örgrytespelaren hamnade i en situation och stod därefter och puttade på varandra utanför sidlinjen. Efter en stund tog sig Södraspelaren loss, sprang ned längs kanten och slog inlägget som resulterade i den sena kvitteringen.

J-Södras nummer 19 fick efter målet också ett gult kort för situationen.

Örgrytes tränare Thomas Askebrand var kritisk mot att domaren lät spelet fortgå i stället för att ge varningen i ett tidigare skede.

– Jag fattar inte riktigt det där. Det är inte en gång han står och slår på honom. Det är fem gånger. Då får domaren beivra det och blåsa av. Alla stoppar upp. Sedan får han fördel av det i slutändan när han har tagit sig upp och slår inlägget. Jag tycker bara det blir jävligt märkligt. Jag tycker normalt sett att Fredrik Klitte är bra men om den situationen håller jag inte med honom, säger Askebrand.

Jnytt har sökt Olsson efter matchen men forwarden avvek tidigt från arenan på grund av privata åtaganden.

JnyttTV. Hör Jakob Orlovs tankar efter matchen mot Örgryte. Dessutom kan du lyssna på presskonferensen med båda lagens tränare.