Ett gift par var inblandade i händelsen som inträffade i slutet av oktober på en adress i Jönköping. Enligt åklagarens stämningsansökan slog mannen kvinnan i huvudet med en vattenkanna och en fjärrkontroll. Han ska dessutom ha dragit henne i håret och i hennes armar samt slagit henne på ryggen med en sopborste.

Det gjorde att kvinnan fick smärta och blödde från huvudet. Hon har uppgett att hon låste in sig på toaletten i väntan på polisen, av rädsla för att mannen skulle fortsätta slå henne.

En olyckshändelse

Mannen greps och anhölls och häktades 28 oktober. I polisförhör har han nekat till anklagelserna och sagt att det var en olyckshändelse när han skulle skoja. Han har uppgett att handtaget på vattenkannan hade en spricka i sig, vilket gjorde att det lossnade när han skulle kasta vatten på henne. Det ledde till att kannan hamnade på henne.

Tingsrätten anser att mannens berättelse inte är trovärdig och dömer honom till fängelse i tre månader. Han ska dessutom betala 17 500 kronor i skadestånd till kvinnan.

Mått mycket dåligt

Kvinnan har sagt att hon har mått mycket dåligt psykiskt efter händelsen. Hon känner sig fortfarande deprimerad och är rädd för att hon ska bli utsatt för våld igen.

Tingsrätten menar att det saknas anledning att tro att hon skulle ha skäl att medvetet lämna felaktiga uppgifter. Hennes berättelse anses alltigenom vara trovärdig.

Mannen är tidigare ostraffad.