JIK var tvunget att ta poäng borta mot Dalen för att ha en realistisk chans att nå det stundande SM-slutspelet. Gästerna fick dock en riktigt tung start på matchen.

Dalen öppnade målskyttet i första perioden och satte både 2-0 och 3-0 i upptakten av andra perioden.

– I första var vi inte riktigt där, vi satt kvar i bussen och var lite sega, säger Joel Wadsten.

JIK reste sig dock, och det var Joel Wadsten som gjorde två raka mål innan Otto Weidman utjämnade till 3-3.

– Efter deras tredje mål tog vi över hela matchen, och vi fick in tre baljor, konstaterar Wadsten, som alltså visade väg till vändningen.

– Det är självklart jätteskönt att få hjälpa laget att ta de poäng vi behöver. Men det är bara ett plus att jag själv gör målen. Vår kedja fick mycket lägen och vi borde ha satt två mål till.

Kvitterade i slutminuterna

Knappt halvvägs in i tredje perioden tog JIK ledningen när Martin Glimberg hittade rätt, och det målet såg ut att bli det matchvinnande. Men Dalen kvitterade på en kontring i slutminuterna och därmed stod det 4-4 efter ordinarie tid.

– Dalen är ett ganska lågt spelande lag som ligger 2-1-2. I första perioden hade vi inte så bra bollrull, men i andra fick vi fart på bollen och då var vi svåra att få stopp på. Det gjorde att vi kom ikapp. I tredje var det bara att trumma på, säger Wadsten.

Efter att förlängningen slutat mållös blev det ett straffavgörande. Där knep JIK den viktiga bonuspoängen sedan Rickard Hessmer satt sin straff samtidigt som målvakten Gustav Jansson tog Dalens båda straffar.

– Det känns väldigt skönt, nu får vi samma förutsättningar som om vi hade tagit tre poäng, konstaterar Wadsten.

”Måste göra vårt”

När två omgångar återstår är avståndet upp till Sirius på den åttonde och sista slutspelsplatsen två poäng. JIK avslutar med att möta Lindås och Örebro, som redan är klara för nedflyttning till allsvenskan.

– Mycket talar för oss nu, men vi måste göra vårt. Om vi går in med rätt inställning tror jag att det är en fördel att möta två avsågade lag. Vi har ett bättre lag på papperet och ska ha sex poäng med rätt inställning. Samtidigt är det lurigt att möta avsågade lag som inte har gjort någon bra säsong, säger Joel Wadsten.

Hur stort hade det varit att få spela slutspel?

– Det är självklart otroligt roligt även om vi får möta supertufft motstånd. Det hade varit nyttigt att testa på det eftersom vi har ett ungt lag.