Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Smällen för HV71 - ny tung skada

 
SHL 2017/18
Visa alla artiklar

HV71 har dragits med backskador hela säsongen och får sedan tidigare klara sig utan Alexander Ytterell, Kristofer Berglund och Dylan Reese säsongen ut. Även Topi Jaakola är utanför laget och nu är det frågetecken runt ytterligare en back.

HV71 gjorde en stark insats och öste på framåt mot Luleå. Men allt var inte perfekt. Christoffer Persson bröt matchen i mitten på tredje perioden.

- Han gjorde en grej ute på isen. Han har en skada och kände av den vilket gjorde att vi valde att ta av honom sista tio, berättar HV:s sjukgymnast Andreas Frostemark för Jnytt.

"Vi vill inte chansa"

När HV tränade på onsdagsförmiddagen var Christoffer Persson inte med på isen, och det är oklart om han kan spela mot Djurgården på torsdagskvällen.

- Han vilar idag och så får vi se imorgon helt enkelt. Det blir lite dag för dag de sista två matcherna, just idag vet jag inte om han kan spela eller inte. Det är ett svårt läge, vi måste vinna matcherna nu men såklart ha spelare friska senare. Så vi kan inte chansa heller, säger Frostemark.

En av de långtidsskadade backarna, Dylan Reese, tog några skär på isen innan lagets träning började. Men någon comeback är inte aktuell.

- Nej, han ville ut och testa bara. Det har gått sex veckor nu och det går jättebra, men det är inte aktuellt att han kommer spela mer denna säsong, avslutar Frostemark.

Jnytt-TV: David Gustafsson om succékedjan och slutspelskänslan.