Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mittbacken: ”Behöver bli mer stabil”

Under söndagen drar säsongen igång för Husqvarna FF. Kristofer Snarberg ser fram emot en ny säsong i föreningen som han trivs väldigt bra i. – Det är en fantastisk förening, säger han.

Kristofer Snarberg går nu in på sin sjätte säsong med Husqvarna FF. Och som vanligt gör han det med flera nya lagkamrater.

– Det är klart att det blir till att börja om på ny kula hela tiden. I den bästa av världar är det inte optimalt att få tolv nya varje år. Samtidigt är det en sån serie, en mellanserie. Det är varken riktig elit eller något gärdsgårdsserie, det är klart att det tar på sammanhållningen och det är nya kontakter som knyts. Samtidigt har man vant sig, jag har varit här ett tag nu.

Snarberg berättar att han håller koll på en del gamla lagkamrater, bland annat droppar han att Orhan Aktas, som fanns med i truppen då HFF spelade i superettan 2014, numer lirar i Turkiet. Antalet lagkamrater har han dock sämre koll på.

– Jag har ingen koll, varken hur många lagkamrater jag haft, eller hur många provspelare som varit här. Det är oändligt många.

Kristofer Snarberg var själv inne på resonemanget gällande division 1. En serie där man ligger i ett mellanland men som kräver att man lägger ner väldigt mycket tid – till inte allt för fet betalning.

– Vad ska man säga. Man vill spela på en bra nivå. Men ändå har man inte de kvaliteterna för att spela ett steg högre, det är väl därför de flesta spelar i divisn 1 och Husqvarna. Det är en jättetuff serie, man har inte betalt för att lägga ner så mycket tid som man gör kanske.

Men det är värt det?

– Det är värt det. Absolut.

HFF har som målsättning att komma på den övre halvan av tabellen, något som Snarberg tycker att man ska klara av.

Är det utopi att tro att ni ska kunna vara med o slåss om platserna högst upp?

– Vi har inte det målet,men det är en sån serie där man aldrig vet. Man kan vara toksist eller tokförst utan att man egentligen vet varför. Så, utopi skulle jag absolut inte säga.

Om jag säger att ni ser lite halvsvaga ut rent offensivt. Att det saknas en riktig spjutspets. Vad säger du då?

– Då säger jag att vi i så fall vi hoppas få in det i en nya zeeländare. Det är lite av ett oskrivet kort, men han har bra meriter, säger mittbacken och syftar på Myer Bevan från Nya Zeeland som HFF värvade nyligen.

Nöjd med 2017

Kristofer Snarberg själv är nöjd med 2017, men nu vill han växa ytterligare.

– Jag hoppas på ett bättre år.

Är du inte nöjd?

– Jo, men jag är ganska nöjd med 2017. Det var ett av de bättre lagen iom man ser till min tid i Husqvarna. Sen vill jag alltid ta kliv och vet att jag kan ta de kliven.

Vad krävs för att du ska göra det?

– Ta mer ansvar, styra och ställa. Sen att bli mer stabil och inte ha några dippar. Får vi en bra defensiv i division 1 kommer det gå bra.

Hyllar publiken ...

Att spela i Husqvarna FF är att (oftast) spela inför en tämligen låg publiksiffra. Men det är inget som bekommer Snarberg, i stället hyllar han dem som finns där. De som står i plåtlådan på Vapenvallen eller på valfri bortamatch i ur och skur.

– Vi har några som stöttar oss som alltid är där oavsett om vi är i superettan eller division 2. Dem ska vi verkligen vara rädda om, de betyder väldigt mycket.

Hur ska man göra för att locka fler till Vapenvallen?

– Lokal förankring är alltid bra, att man känner igen dem som är på planen och att vi tar upp spelare som varit i ungdomslagen. Sen är det väl alltid bra med publikfriande fotboll.

Men det handlar om att vinna? Folk tittar hellre på "tråkig" 1–0-seger än "rolig" 3–0-förlust?

– Precis. Absolut. Alla dagar.

... och HFF

Under sina säsonger i HFF har Snarberg varit med om det mesta. HFF:s uppgång, nederlag, glädje och sorg. Hela spannet har funnits i klubben.

– Det är en fantastisk förening, konstaterar han.

– Det känns som att HFF alltid är samma förening. Oavsett om vi spelar i superettan eller division 2. Man vill ha med alla, både killar och tjejer och folk med olika bakgrund och FFA. Det är många projekt som man har igång, integrationsprojekt, och på det sättet är man en förening som verkligen vill ha med alla och få individer att växa och till slut även att få Husqvarna att växa, säger Kristofer Snarberg som ser fram emot säsongspremiären.