Från och med den första juni är det tillåtet för matställen att servera alkohol fram till klockan 22.00 och sedan stänga klockan 22.30. I juli väntas sedan dessa tider kunna utökas ytterligare, om smittläget tillåter, och maxtaket för antalet personer i varje sällskap tas bort.
Annons
Annons
Annons
Snart förlängs öppettiderna – sju krögare om lättnaderna som väntar: ”Ser ljuset i tunneln”
Många av krögarna som tidningen har pratat med säger att de ser ljust på framtiden. Men de stora dansgolven kommer att få stå öde ett tag till och det finns också de som fortfarande väntar på statliga stöd.
– Det är miljonbelopp som vi ligger ute med och som vi fortfarande väntar på. Lättnader i restriktioner ger såklart lite glädje i själen, men vi är ju långt ifrån nöjda och belåtna, säger Stefan Skotte, som bland annat driver El Duderino och Yonder.
Annons
Annons
Annons