Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snart förlorad - här är NHL-klubben som jagar Kinnvall

Johannes Kinnvall ser alltmer ut att vara förlorad för HV71. Att fjolårssäsongens succéback har ögonen på sig från många håll är ingen hemlighet. Nu lutar det åt att han redan till nästa säsong tar klivet över till NHL.

Flera uppgifter, bland annat från Sportsnets Pat Steinberg och Elliotte Friedman, gör gällande att backen kommer att åka över och träna med Calgary Flames när de drar igång sin camp.

- Jag ska verkligen försöka ta vara på den här möjligheten, sa Kinnvall förra gången han blev inbjuden.

22-åringen har svarat för en kometkarriär. Han värvades från Timrå som allsvensk spelare och gjorde omgående avtryck i HV71. Han matchades hårt av HV:s tränarteam som såg hans kvaliteter, framför allt i numerära överlägen. Den här säsongen svarade han för 40 poäng i SHL och var nominerad till Årets Back.

I juli kommer Johannes Kinnvall, om situationen medger, att åka över till Calgary Flames för att vara med på deras camp. Det är en fingervisning om vad som kommer att ske eftersom han fortfarande inte är draftad. Även Washington Capitals har nämnts i sammanhanget, men med tanke på att Calgary redan förra året visade intresse så ligger man i förarsätet.

Är en dröm

- Det är en dröm, det är inget som jag hade räknat med själv. Jag ser det som ett bevis på att jag har gjort något bra på planen som inneburit att de har fått upp ögonen för mig, sa Kinnvall den gången.

Under midsommarhelgen kommer årets NHL-draft att äga rum. Om Kinnvall blir draftad då är han förlorad för HV71 redan till nästa säsong.

I Calgary spelar för närvarande tre svenskar, Rasmus Andersson och Oliver Kylington samt Erik Gustafsson. Den sistnämnde så anslöt så sent som i februari.

Fotnot: Jnytt söker Johannes Kinnvall