Det finns sedan tidigare digitala välkomstskyltar på riksväg 31/40 samt E4 för bilister som åker in i Jönköping norrifrån.

Inom kort ska den fjärde och sista skylten vara på plats. Att det har dragit ut på tiden beror dels på att det har varit svårt att hitta en lämplig plats och dels att tillstånd krävs.

I slutet av förra året fick Destination Jönköping tillstånd att sätta upp en skylt på E4 för bilister som kommer söderifrån.

I sin motivering menade länsstyrelsen att det inte finns några hinder för att sätta upp skylten. Men myndigheten radade samtidigt upp några regler som måste följas. Det handlar bland annat om att budskapet ska vara kort och enkelt och att informationen ska gå att uppfatta på max en sekund.

”Varit en utmaning”

– Det har varit en utmaning att hitta en plats som har godkänts av Trafikverket. Vi har plockat bort en annan skylt till förmån för den här, säger Marcus Axelsson, vd på det kommunala bolaget Destination Jönköping, till P4 Jönköping.

Ramen är på plats och displayen ska monteras. Förhoppningen är att skylten ska vara i drift under sommaren.

– Att välkomnas av en skylt som andas driv, engagemang och att det sker saker i en kommun är väldigt viktigt. I dag pratar vi mycket om attraktivitet, och då är det viktigt att kunna visa allt som sker här i Jönköping, säger Marcus Axelsson.

Den skylt som sattes upp med tillstånd under 2006 måste plockas ner.