Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snön faller – hur blir det med fotbollen?

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Snön ligger djup på Stadsparksvallen och om en månad är det dags för Jönköpings Södra att spela sin hemmapremiär där. Eller? – Det brukar lösa sig, säger Johnny Svensson, anläggningschef på Jönköpings kommun.

1 april spelar Jönköpings Södra sin första seriematch i superettan, man gör det borta mot Gais. Veckan efter, 7 april, lirar man säsongens första hemmamatch då Landskrona kommer på besök.

Något som är svårt att tro när man kikar in på Stadsparksvallen med en månad kvar.

Men Johnny Svensson, anläggningschef på Jönköpings kommun sitter lugnt i båten.

– Det brukar lösa sig. Steg ett är att snön ska försvinna, sen kom snön före kylan något som ska vara bra för tjälen, säger han till Jnytt.

På SMHI har man av naturliga skäl att säga hur vädret kommer att vara om en månad, men meteorologen Therese Gadd ger ändå Jnytt en tiodygnsprognos där hon berättar att det även i fortsättningen kommer att vara ostadigt väder över Vätterbygden.

– Osäkerheten blir större ju längre bort i tid man kommer, men vi kan se att det kommer nya nederbördsområden och ostadigt väder med plusgrader på dagtid och minusgrader på nattetid, säger hon till Jnytt.