Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Snöpligt för HV - DIF vände och vann

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

HV71 gick mot tre poäng i bortamatchen mot Djurgården. Men hemmalaget kvitterade med 1:20 kvar att spela och avgjorde i förlängning till seger med 3-2. HV71 saknade flera spelare av olika anledningar och stod upp bra på Hovet. – Vi gör en enorm krigarinsats, berömmer Stephan Lundh.

HV71, med fyra raka förluster mot Djurgården inför kvällens match, kom till spel med flera spelare borta och tre juniorer i laguppställningen.

Känslan inför matchen var att hemmalaget skulle rivstarta, men istället var det HV som klev upp högt och tog tag i taktpinnen. Laget fick tidigt med sig en utvisning och i spelet i powerplay skulle det bli 0-1.

Oscar Sundh vann en lös puck, trampade in mot mål och kämpade in pucken som gled in över mållinjen.

Efter ledningsmålet fortsatte HV spela bra och störde hemmalaget i sina uppspel. Djurgården å sin sida kom inte upp i tempo och gjorde en slätstruken period.

Kvitterade i powerplay

I den andra gjorde hemmalaget bättre ifrån sig och vann skotten stort. Och i powerplay i mitten på andra perioden skulle det bli kvitterat. Dick Axelsson gjorde ett fint solonummer när han skar in framför mål och satte pucken distinkt bakom Jonas Gunnarsson.

HV studsade tillbaka direkt och skulle ta ledningen på nytt. Detta när Simon Önerud kämpade till sig pucken, passade den till Sebastian Wännström som sköt. Adam Reideborn trodde nog han räddade skottet, men pucken studsade in bakom honom till 1-2, som var ställningen inför den tredje perioden.

– I första spelar vi väldigt bra. I den andra tycker jag de har ett övertag via powerplay och trycker ner oss. Men Gunnarsson spelar fantastiskt igen och ger oss chansen. Den tredje är jämn får man säga, summerar "Lillis" Lundh till Jnytt.

Vad sa ni till varandra inför tredje?

– Vi kände att trots 2-1 där så var i inte jättebra, vi tillät dem att ta kommandot. Så det var inget snack utan vi ville ta tillbaka matchen, Simon får ju en fin chans när han bryter in fint. Får han till skottet till 3-1 där hade det varit mumma.

I den tredje kunde Djurgården skapa ett par rejäla chanser när de fick spela två powerplay på kort tid. Men Jonas Gunnarsson och HV71 stod emot. När gästerna fick spela powerplay med drygt tre minuter kvar hade de chansen att avgöra, men såg mest nöjda med att låta klockan ticka, något "Lillis" tillbakavisar.

– Nej, absolut inte. Men vårt powerplay var inte godkänt, det handlar om att de som kommer in ska känna en positiv press att här kan jag göra skillnad. Vi har tränat på det i veckan och det har sett bra ut.

Med 1:25 kvar var det tekning i HV:s försvarszon. Fem sekunder senare var det kvitterat, Linus Hultström dundrade in 2-2 med ett stenhårt slagskott. Sättet målet kom till på retar HV-tränaren.

– Vi gör en enorm krigarinsats, och den kan vi inte klaga på. Sen är det såklart väldigt tungt att förlora matchen på en klockren tekning i det läget. Vi ligger där vi ligger och vill ha så många poäng som möjligt. Djurgården borta är en jättetuff match, men där får vi inte förlora teken klockrent, säger Lillis som även är missnöjd med spelet i powerplay.

– Vi har rätt många chanser att spela powerplay, men kan inte hantera det. Det måste vi kunna hantera bättre för det är där man kan vinna en tät match. Men de stressar bort oss.

"Är väl en halvhakning"

I förlängningen var det Djurgården som avgjorde. Matchavgörandet blev omdiskuterat, Sebastian Wännström blev upphakad och missade pucken i bra läge. Hemmalaget kontrade och Daniel Brodin satte 3-2 bakom Jonas Gunnarsson.

– Det är väl en halvhakning i alla fall. Det är tråkigt, vi var värda två poäng, säger Stephan Lundh till Cmore:

– Han faller ju med lite hjälp och klubban var rätt högt uppe, säger "Lillis" och syftar på situationen med Sebastian Wännström.

Förlusten innebär att HV nu har fyra poäng upp till Skellefteå på tiondeplatsen i tabellen.