Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Solskenshistoria för J-Södra i Habo

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra träningsspelade mot Carlstad United i strålande vårväder på Slättens IP. Matchen slutade dessutom med storseger, 4-0.

Efter två raka matcher utan mål mot allsvenskt motstånd fick J-Södra anfallsspelet att stämma när laget slog tillbaka Carlstad United på Slättens IP i Habo.

"Vi var bestämda offensivt"

Matchen slutade 4-0, efter mål av Jesper Svensson, Fredric Fendrich, Tom Siwe och Árni Vilhjálmsson.

- Vi var bestämda offensivt med ett bra spel och mycket folk med i anfallen, säger Jörgen Wålemark till Jnytt.

Vad är du nöjd med idag?

- Nummer ett att vi pressar högt och vinner bollen tidigt, med kort väg till deras mål. Det skapar vi flera klara målchanser på, säger J-Södras tränare och fortsätter:

- Sen även vårt eget spel när vi startar bakifrån och spelar oss igenom, vi gör jättefina mål. Bland annat Toms där han startar anfallet på högersidan, några passningar på kanten och sen slår Jeppe inlägg och Siwe avslutar. Vi hade mycket spelare med i anfallen och i straffområdet.

Med en dryg kvart kvar att spela byttes Árni Vilhjálmsson in för första gången sedan hans axelskada. Och bara dryga minuten senare satte han dit 4-0, och firade med en något speciell målgest.

- Jag kan inte säga vad det är, det är jag och mina grabbar på Island som vet. Vi, men ingen annan, säger en nöjd islänning.

- Jag frös, och var sugen på fotboll. Det var skönt att komma tillbaka och spela, jag hoppas det blir så hela året nu.

Vilhjálmsson fick bollen snett till höger, medspelare ropade på passning men anfallaren skar in i banan och gick på eget avslut.

Passa var inget alternativ där?

- Jag gör som på träning, jag tänker mål och blir det inte så blir jag arg. Jag kan göra assist också, men idag ville jag få några minuters spel och göra mål. Det var fantastiskt.

Genrepar mot Värnamo

Forwarden var involverad mycket i spelet under sin tid på planen, något som givetvis även Jörgen Wålemark noterade.

- Han är alltid het. Han är distinkt i sina avslut på träning och det var roligt för honom att komma in och visa vilken målskytt han är efter att ha varit borta så länge.

Nästa helg genrepar J-Södra mot IFK Värnamo. Även den matchen spelas i Habo.

Jnytt-TV: Tommy Thelin ger sin syn på matchen och sin egen insats.