Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sömnig start fick JIK på fall

Efter en trevande inledning var JIK i underläge – igen. Ett underläge man inte mäktade med att hämta ikapp – igen. – Vi har svårt att vara på tårna direkt från start, det blir svårt att jobba i underläge hela tiden, säger Anton Hedin.

Med två raka segrar i ryggen var det ett stärkt Jönköpings IK som jagade tredje raka när FC Helsingborg gästade Arenan på söndagen. Någon tredje raka blev det dock inte, istället skulle en sömnig inledning sätta hemmalaget i underläge direkt.

– Det var inte en av våra bättre matcher direkt. Vi hade en sömnig inledning där Helsingborg fick gå ifrån till 2-0 i den första perioden, sen kom vi aldrig riktigt ikapp, säger Anton Hedin.

Vad var det som var sömnigt?

– Det känns som att det har varit så i många matcher, att vi har svårt att vara på tårna direkt från start. Jag vet inte vad det beror på, det är svårt att sätta fingret på. Men det blir svårt att jobba i underläge hela tiden.

Vad gör ni som lag för att se till att vara på tårna från start?

– Vi pratar om det hela tiden, att vara med från start. Men det gäller också att alla kopplar på och verkligen gör det.

”Dödade vårt momentum”

När gästerna gjorde 3-0 i inledningen av den andra perioden blev uppförsbacken ännu brantare för JIK. Men hemmalaget skulle komma tillbaka, Anton Hedin reducerade och minuterna senare väckte Hannes Blomkvist liv i matchen.

– Vi kom väl ikapp lite i den andra perioden när vi gick upp till 2-3. Där hade vi momentum, men när de gjorde 2-4 direkt efter så dödade de vårt momentum helt. Vi hade vi behövt göra 3-3 istället för att släppa in ett mål, det var väl där matchen avgjordes känns det som, säger målskytten Anton Hedin, som stod för ett solomål.

– Det blev ju lite av ett solomål. Jag vann bollen i egen zon och drev framåt, sen vet jag inte om Helsingborg gjorde ett dåligt byte – för det blev väldigt mycket yta. Så jag skickade iväg bollen mot mål och då gick den in.

Helsingborg behöll greppet om matchen i den tredje perioden och gick ifrån med ytterligare två bollar innan Lucas Bernhardsson tröstmålade med 15 sekunder kvar. 6–3-förlust för JIK, som fortsätter att blanda och ge. Trots det är laget nöjda med säsongsinledningen.

– Vi radade upp lägen ett tag, men deras målvakt gjorde en del bra räddningar. Sen när de fick 5–2-målet tidigt i den tredje perioden så kunde de spela av matchen. Vi hade behövt göra ett mål kort därefter för att få känning, säger JIK-backen Anton Hedin.

Vad sa ni till varandra efter matchen?

– Vi sa inte så mycket till varandra, alla var ruggigt besvikna. Det här är en match som vi ska ta poäng i om vi ska lyckas nå de målen som vi har satt upp.

13 poäng på tio matcher, ni ligger åtta. Hur summerar du inledningen av SSL-säsongen?

– Den har varit okej. Vi har haft ganska många tuffa matcher med de nya derbygrupperna, vi har haft matcher som på förhand har varit svåra. Nu kommer vi möta de södra lagen som ser lite enklare ut på pappret. Men det gäller att fortsätta knipa poäng även mot de lagen, så med tanke på spelschemat så ser inledningen okej ut. Vi har satt oss i en bra sits efter tio matcher, jag tycker att vi har visat att vi kan vara med och slå alla lag.

Nu väntar två veckors landslagsuppehåll innan JIK tar emot Höllviken IBF på hemmaplan. Backlöftet Emil Nilsen är den enda JIK-spelaren som är kallad till landslagssamlingen.