Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Spännande att se hur vi står oss"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Falkenbergs FF är bäst i Superettan både poäng och målmässigt. På söndagseftermiddagen är det J-Södras tur att ställas mot serieledarna. - Det kommer bli kul, säger Daryl Smylie, till Jnytt.

2016 rasade Falkenberg ur Allsvenskan efter en säsong där de släppte in hela 84 mål, sämst någonsin. 2017 slutade de fyra i Superettan och årets säsong har de inlett starkt, laget har tagit 27 poäng på 12 matcher vilket innebär serieledning.

En tuff utmaning för Jönköpings Södra väntar på söndagen.

- Det blir kul. De är serieledare och har gjort det bra hittills, det är ett offensivt lag och det ska bli spännande att se hur vi står oss, säger Daryl Smylie.

- Det är ett lag som är i en bra trend och leder serien. De har ett ganska stabilt och erfaret lag som gjort det bra hittills. Det blir en härlig utmaning, beskriver manager Christer Persson.

"Gäller att vi har koll"

Jönköpings Södras försvarsspel har varit starkt och inneburit två raka nollor bakåt. Det är bara Helsingborg och AFC som släppt in färre mål så här långt. Daryl Smylie gillar tryggheten det starka försvaret skapar.

- Det är jätteskönt och något vi bygger vårt offensiva spel runt. Det är skönt att vi har vår defensiv som sitter rätt bra nu. Men vi vet att de är bra på omställningar och har farliga spelare framåt så det gäller att vi har koll hela matchen.

Försvarsspelet har varit bra, men anfallsspelet har varit desto sämre. Bara tabelljumbon IFK Värnamo gör färre mål.

Vad tycker du ni behöver göra för att producera fler mål?

- Vi behöver kanske vara mer noga i vårt passningsspel och ha ett högre bolltempo. Samtidigt är det skönt att ha en trygghet i det defensiva spelet, det gör att vi kan ta en eller tre poäng. Vi ger oss själva chansen att vinna matcher när vi spelar så bra defensivt, säger Smylie och fortsätter:

- Det tar lite tid att sätta defensiven med ett nytt spelsystem och offensiven tar ännu längre tid, att lära känna varandra och så. Håller vi nollan och gör ett mål framåt så räcker det.

Hur gör man mål mot Falkenberg?

- Det gäller att få in bollen i deras box och att jobba därifrån.