Enligt Kristianstadsbladet var han i förra veckan ”bara” högaktuell att bli ny klubbchef i Kristianstads IK som efter förra säsongen tog klivet upp i allsvenskan. Enligt tidningen var det bara små detaljer som återstår innan allt är klart.

Då var även föreningens ordförande Sund Lundberg fåordig.

- Jag kommenterar inga namn, sa Sune Lundberg till tidningen.

Nu är det dock klart. Sune Lindberg bekräftar att klubben muntligen är överens med Johan Lindbom. Och uppgifterna stämde. Johan Lindbom blir ny klubbchef i den hårdsatsande föreningen.

Klubben fattade det slutgiltiga beslutet när man hade ett styrelsemöte under måndagskvällen.

– Det är en meriterad och kunnig kille som har kunskap om det mesta och är van vid att prata med sponsorer, säger Sune Lundberg till Kristianstadsbladet.

Kopplingen till Kristianstad är närmare än vad man kan tro eftersom Johan Lindbom numera bor i skånska Åhus. Detta efter att flyttlasset gått i maj.

Johan Lindbom fick lämna jobbet som huvudtränare för HV71 i slutet av november 2018 och ersattes då av Stephan ”Lillis” Lundh som blev ny huvudtränare. Dessutom flyttades Jonas Holmström upp som assisterande tränare från HV:s J20-lag.

– Jag har hoppas verkligen att jag får nya utmaningar. Jag är en bättre ledare i dag än vad jag var när jag kom. Jag har lärt mig otroligt mycket, sa Lindbom till Jnytt några dagar efter att han hade entledigats.

I Kristianstad kommer Johan Lindbom att få ett övergripande ansvar och ska jobba med marknads- och sponsorfrågor, kansli, föreningsutveckling och ungdomssidan.

Mikael Gath fortsätter precis som tidigare i rollen som tränare och sportchef.