Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sparks föll i stjärnans debut

Det blev förlust för Wetterbygden Sparks i Louice Halvarssons debutmatch. Toppkonkurrenten Högsbo vann med 65-57 efter ett avgörande ryck i sista perioden. Halvarsson var lagets bästa poängplockare och visade att hon kommer bli viktig under våren.

Några dagar före jul stod det klart att den landslags- och proffsmeriterade centern Louice Halvarsson ska spela med Wetterbygden Sparks i superettan under vårsäsongen.

På söndagen var det dags för debuten i nya klubben när Högsbo gästade ett fullsatt Huskvarna sporthall där 402 åskådare hade bänkat sig. Men stora delar av publiken fick gå hem besviken eftersom Sparks förlorade med 57-65.

Det var en poängsnål och till stora delar jämn match. Sparks spelade upp sig i slutet av andra perioden, anförda av Louice Halvarsson, och drog ifrån till 43-36 i tredje perioden. I det läget tog Högsbo timeout, och den gav önskad effekt. Det stod 46-46 efter tre spelade perioder, och gästerna gjorde det avgörande rycket i slutminuterna. Sparks hade förtvivlat svårt att få bollen i korgen och Högsbo gick från 55-54 till 64-54.

”Inte göra så enkla misstag”

Louice Halvarsson matchades hårt och bidrog med 14 poäng, sju returer och en skottprocent på 60 i sin första match på två år.

– Det är självklart jättetråkigt med förlust, inte minst eftersom det är vi och Högsbo som ska slåss om det. Det fattades en del i försvaret, vilket gjorde att de fick göra en del enkla poäng. Sedan missade vi många avslut också, det var väldigt få poäng, säger hon.

Halvarsson konstaterar att laget har en del att jobba med.

– Vi får inte göra så enkla misstag, det straffar sig. Vi måste låta bollen går runt mer i offensiven, säger hon.

Damligan är målet

Fanns det nerver med i bilden i dag?

– Ja, självklart var det så för min del eftersom jag inte har spelat match på två år. Men det kändes inte som att det var nervöst i laget utan alla kändes taggade.

Nu är matchdebuten avklarad för Louice Halvarsson, vars mål är att föra upp Sparks i damligan.

– Det känns som att allt har gått så himla fort. Det var jättekul att spela match igen. Jag fick känna på matchtempo och sådant, och det kändes bra. Samtidigt känner inte laget mig så bra, de hittar mig inte där jag vill ha bollarna. Men det är något som kommer komma när vi har tränat och spelat mer ihop, säger hon.