Wetterbygden Basketball spekulerade själva i om mötet med Visby var “nyckelmatchernas nyckelmatch” – och visst stod viktiga poäng på spel. Vid seger för Sparks hade nykomlingen drygat ut avståndet till Visby och de två övriga lagen nedanför slutspelsstrecket.

Det såg också bra ut i första halvlek. Sparks ledde vid ett tillfälle med 37-28 och hade tre poängs ledning, 37-34, i paus.

– Man får inte bli lite glad av en sådan ledning, utan det gäller att fortsätta kämpa. De kommer igen vid minsta misstag, säger Cajsa Uhrström.

Ifatt och förbi

Misstag var det som präglade matchens andra hälft, sett ur Sparks perspektiv. Hemmalaget fick inte mycket att stämma, tappade många bollar och fick inte passningarna att sitta.

Visby kom ifatt och förbi och tog till slut en betryggande seger med 78-63. Det var gotländskornas första poäng den här säsongen.

– Det känns surt. Vi visste att det skulle bli en tuff match. De kom hit med en bra inställning och slutade aldrig kriga. Jag tror att vi slappnade av för mycket i delar av matchen. De fick göra alldeles för enkla poäng och ta lätta returer, medan vi hade alldeles för enkla turnovers, konstaterar Uhrström.

”Glömma den här insatsen”

Sparks har tre segrar och sju förluster så här långt in på säsongen och har fyra poängs marginal till de tre lagen nedanför i tabellen.

– Det är klart att det hade varit en viktig vinst om vi vunnit i dag, vi hade behövt den. Men det är bara att fortsätta träna och glömma den här insatsen, säger Cajsa Uhrström.