Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sparks föll stort i hemmapremiären

Wetterbygden Sparks fick se sig besegrat med klara 55-80 i hemmapremiären mot Telge Basket.

Efter premiärsegern mot den senaste säsongens semifinallag Eos väntade ett annat lag som nådde långt i SM-slutspelet i våras. Telge Basket gästade Huskvarna sporthall när Wetterbygden Sparks spelade säsongens första hemmamatch.

Gästerna var i förarsätet under hela matchen, vann första perioden med 22-17 och andra med 16-11, vilket betydde ledning med tio poäng i paus.

Sparks gick visserligen segrande med 21-20 i tredje perioden, men hade inte mycket att sätta emot under matchens sista fjärdedel. Telge vann fjärde perioden med 22-6 och matchen med 80-55.

Blygsam skottprocent

– Jag måste säga att Telge spelade sina kort på ett bra sätt. Vi visste att de med sina snabbare och rörligare spelare skulle attackera oss en mot en hela tiden, säger Sparks assisterande coach, David Torrescusa, till klubbens webbplats.

Sparks hade stora problem med att få bollen i korgen och hade blygsamma 29 i skottprocent.

– Egentligen kan jag inte klaga på anfallsspelet, för vi kom till bra lägen, men lyckades inte sätta skotten. Och det är tyvärr så att när utdelningen är dålig så ökar pressen för varje skott man tar, säger David Torrescusa.

Jnytt har utan framgång sökt Sparks coach.