Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sparks första nyförvärv klart: ”Vill fortsätta utvecklas”

Ninni Salmi, så heter Wetterbygden Sparks första nyförvärv inför kommande säsong. Den 23-årige finskan kommer senast från dubbla collegesejourer i USA. – Wetterbygden har ett ungt och hungrigt lag, och det är precis där jag är som spelare också, säger nyförvärvet.

Wetterbygden Sparks har gjort klart med sitt första nyförvärv inför säsongen 2020/2021. Det rör sig om Ninni Salmi, som har skrivit på ett säsongslångt avtal med klubben. I kontraktet finns en option om ytterligare ett år.

Ninni Salmi, som har 58 ungdomslandskamper med Finland på cv:t, kommer senast från collegebasket i USA, där hon tillhörde Northern Illinois University mellan åren 2018-2020. Innan dess spenderade 23-åringen tre år på University of San Fransisco.

Nu väntar nästa steg i karriären för den 188 centimeter långa finskan.

– Wetterbygden har ett ungt och hungrigt lag, och det är precis där jag är som spelare också. Jag ser verkligen fram emot att få sätta igång och jobba med laget och coach Patel. Den svenska ligan är intressant och jag hoppas att jag kan hjälpa laget att hamna så högt upp som möjligt i tabellen, säger nyförvärvet i en kommentar till klubbens webbplats.

Ninni Salmi beskrivs som en tuff och hårt arbetande lagspelare, med sina styrkor i försvarsspelet. Även fast det inte är en poängspruta som ansluter till Sparks så är lagets nytillsatte huvudtränare Krumesh Patel nöjd med sitt och klubbens första nyförvärv.

– Jättekul att Ninni ansluter till oss. Hon har haft en solid collegekarriär och jag är säker på att hon med sin mångsidighet, genom att hon kan spela både inside och ute på planen, kommer att hjälpa oss. Jag gillar också att hon vill fortsätta utvecklas som spelare. Ninni blir en tillgång både på och utanför planen, säger han.