Spelaren som har värvats är Sandra Karsten, en 23-årig forward som mäter 179 centimeter.

Hon kommer närmast från fyra års collegespel på Hofstra University i New York och har sju a-landskamper med Finland på kontot.

– Härligt att ytterligare en spelare är signad. Sandra är en solid guard, som har stora möjligheter att bli en faktor i Sparks på flera sätt, särskilt med sitt skytte utifrån. Hon har stor potential och kommer att bidra till laget från start. Vid sidan av skyttet är Sandra en stabil försvarare, egenskaper som gjorde att hon tilltalade mig. Det blir spännande att se henne i klubben, säger Sparks nye coach Krumesh Patel till SBL-klubbens webbplats.

– Wetterbygden Sparks är ett spännande lag i en konkurrenskraftig liga och jag är väldigt ivrig på att se hur laget kommer att utvecklas under coach Patel. Jag tror också att Huskvarna och Wetterbygden är ett bra ställe att vidareutvecklas på, både på och utanför planen. Det var en högst bidragande orsak till att jag attraherades av klubben. Jag ser verkligen fram emot att börja jobba med Wetterbygden Sparks och hjälpa laget att nå sina mål, säger nyförvärvet själv.

Kontraktet sträcker sig över ett plus ett år.