Wetterbygden Sparks öppnade starkt borta mot serietvåan Luleå på torsdagseftermiddagen.

Under den första perioden höll gästerna från Huskvarna jämna steg med den hittills obesegrade motståndaren.

Efter tio spelade minuter stod det 19–19. Något av ett skrällresultat då bland annat Sparks stjärna Louice Halvarsson tidigt på torsdagsmorgonen tvingats lämna återbud på grund av magsjuka.

– Senast vi mötte dem förlorade vi med 50 poäng och då var hon med, säger Sparks vikarierande tränare Dennis Aulander som hoppade in i stället för Francisco Pinto som väntar barn tillsammans med sin sambo.

Efter den första perioden tändes gnistan hos hemmalaget. Med 30 poäng i den andra perioden såg Luleå till att ha med sig en tolvpoängsledning inför den andra halvleken.

Där växte försprånget ytterligare. Ledningen var vid ett tillfälle hela 35 poäng. Men efter en stark sistaperiod putsade gästerna till siffrorna något.

När de fyra tiominutersperioderna var över stod det 86–65 på resultattavlan.

– Det hade kunnat ticka upp till 40–50 poäng om vi inte hade haft karaktären. Att avsluta den här matchen med att vinna sista perioden med sju poäng visar på vår karaktär. Tittar man på statistiken så har Luleå alla sina stjärnspelare på över 30 minuters speltid. Det var inte så att de höll igen, säger Aulander.

Cajsa Uhrström blev bästa poängplockare i Sparks med 16 poäng. Rakel Gyberg Engdahl och Anna Dahl hade sju returer vardera.

– Resultatet är naturligtvis inte är vad vi önskar. Är du på den här nivån och tävlar är det enda som gäller att vinna basketmatcher. Men jag tycker ändå att vi vinner något annat i dag. – Vi vinner respekt och självkänsla i dag, säger Aulander.

– Vi pratade om innan matchen att visa respekt mot oss själva och mot det vi kan påverka. Tjejerna gör det jättebra. Det är många lag som har förlorat och kommer förlora. Jag har varit runt i arenan och alla är förvånade över insatsen bland annat eftersom vi saknade Louice Halvarsson.

Wetterbygden står nu på tre vinster och sex förluster i basketligan. Huskvarnalaget ligger på åttonde plats i tabellen.

Relaterat till artikeln