Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sparks ledarstab är komplett

Haris Kapidzic blir ny assisterande coach i Wetterbygden Sparks. Därmed är ledarstaben komplett inför kommande säsong i SBL.

Sedan tidigare stod det klart att Francisco Pinto fortsätter som headcoach och att han får spanjoren David Torrescusa vid sin sida. Nu meddelar klubben att 51-årige Haris Kapidzic tar plats bredvid duon.

– Jag är överväldigad över möjligheten att få komma till Sverige och få chansen att jobba med Wetterbygden Basketball. Det är klart att det betydde lite extra för mig att det var min gode vän, Francisco Pinto, som ställde frågan. Han är den enskilt största anledningen till varför vi nu återvänder till Sverige. Jag hoppas kunna tillföra karaktär till laget och att min internationella erfarenhet kan bidra med att laget är redo att ta nästa steg i utvecklingen. Det här ska bli spännande, säger Kapidzic i ett pressmeddelande.

”Inte mycket att tveka på”

Som spelare representerade Kapidzic flera klubbar i Göteborg. Under sin aktiva tränarkarriär har 51-åringen coachat både flick- och killag men även haft ansvar för EBA-laget Adesavi. Han driver sedan 2009 ett eget basketläger i Spanien (“Campus La Marina”) där mer än 1 200 spelare har deltagit de senaste tio åren. 2014 startade han en ny basketförening där han än i dag är ordförande och tränare för klubbens ungdomslag.

– När den här möjligheten öppnades upp att Haris och hans familj kunde tänka sig att återvända till Sverige var det inte mycket att tveka på. Nu har vi en trio coacher i Wetterbygden Sparks som jag är övertygad om kommer komplettera varandra på ett utmärkt sätt, säger sportchefen Dennis Aulander i pressmeddelandet.