Tränare, lagkaptener och media har röstat fram samtliga individuella spelarutmärkelser i SBL dam för säsongen 2019/20. Priset som Årets forward tilldelas Wetterbygden Sparks skyttedrottning Samantha Cooper. Med 60 procent av rösterna var kanadensiskan överlägsen segrare i kategorin.

Motiveringen lyder:

”Årets forward har stått för en enastående säsong och en jämnhet som varit av stor betydelse för sitt lag. Likt en maskin har hon producerat double-doubles på löpande band och hennes facit med 16 double-doubles på 18 matcher är lika imponerande som det är omänskligt. Med 20.9 poäng och 14.4 returer per match är hon ligans nummer 1 i bägge kategorierna, och utmärkelsen råder det inget tvivel om att SBL:s double-double-drottning har gjort sig välförtjänt av. Årets Forward heter Samantha Cooper!”

Det blev en framgångsrik debutsäsong för Samantha Cooper som spelade samtliga 18 matcher för Wetterbygden Sparks. Sammanlagt stod 25-åringen för 377 poäng, vilket gav ett genomsnitt på 20,9 poäng per match. Ett facit hon var bäst med i hela ligan. Snittet på 14,4 returer per match gjorde även henne till SBL:s returdrottning.