18 augusti delade Kim Ganevik med sig av en hemlighet han hade burit på i flera år – nämligen att han lidit av spelmissbruk.

"Jag kände hur jag förlorade kontrollen över mig själv och det var då jag insåg hur jävla illa ute jag var. Men jag var inte färdig för det, först skulle jag ju bara vinna tillbaka det jag hade spelat bort, sen skulle jag sluta. Det funkar inte så. Det går inte. Det blir bara värre. Jag har ljugit för människor omkring mig, jag har svikit människor jag älskar. Hela tiden. Varje dag. Till slut blev jag påkommen. Där och då var det den värsta dagen i mitt liv. Jag ville inte leva mer", skrev han på Twitter.

Varit illa ute

Ganevik avböjde intervjuer när han hade publicerat sin tweet men nu har han talat ut för Sportbladet. Han erkänner att han har varit riktigt illa ute.

– När jag fick lön var det första jag gjorde att spela i förhoppning att vinna så att räkningarna skulle bli gratis, säger han till tidningen.

– Jag var inne i ett sånt missbruk att jag inte fattade vad jag hade gjort. Livet var över. Nästa minut tänkte jag att det var lugnt, pengarna var inte på riktigt. Hjärnan försökte intala mig att det var vinstpengar genom att blunda för alla tidigare insatser. Det var ett sätt att skydda mig själv.

Sjukanmälde sig

Kim Ganevik medger att det var en lättnad att öppna hjärtat och berätta om sin mörka hemlighet. Innan dess hade han sjukanmält sig till träningar genom att skylla på feber. Men till slut var han tvungen att säga sanningen till tränaren Andreas Elf. Därefter skrev han tweeten.

– Det är den sjukaste känslan jag haft. Allt bara släppte. Allt från motståndarspelare till tränare hörde av sig. De blundade för tidigare rivalitet och stöttade mig. Jag var vaken hela natten och läste. Det var sista steget för att bli kvitt skiten och kunna blicka framåt, säger han.