Annons

Annons

Annons

Jönköping

Spiras glädje efter beskedet – så ”coronasäkras” lokalerna: ”Vi är så glada”

Publikgränsen höjs till 300 personer för sittande publik.

Ett riktigt glädjebesked för Kulturhuset Spira.

– För våra besökare innebär detta fler valmöjligheter och ett större utbud då mycket varit slutsålt, säger Spira-chefen Ulrika Josefsson.

Spira-chefen: ”Vi är så glada över beskedet”.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: Arkivbild

Annons

På torsdagen kom beskedet att regeringen höjer publikgränsen till 300 sittande personer på kultur- och idrottsevenemang – men med vissa restriktioner.

Endast två personer i samma sällskap får sitta tillsammans och deltagarna ska sitta ner med en meters avstånd. De nya reglerna börjar gälla 1 november.

Annons

Annons

– Arrangörer inom kultur- och idrottssektorn har visat en tydlig vilja för att ta ett ansvar för att genomföra arrangemang. Nu får de möjlighet att ta det här ansvaret, sa kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) vid en pressträff på torsdagen.

För Kulturhuset Spira är regeringens beslut minst sagt goda nyheter, berättar Ulrika Josefsson, tillförordnad verksamhetschef på Smålands musik och teater.

– Vi är så glada över beskedet. För våra besökare innebär detta fler valmöjligheter och ett större utbud då mycket varit slutsålt. Och för alla på och bakom scenen innebär det fler att bjuda vår scenkonst på, säger Ulrika Josefsson i ett pressmeddelande.

Om publikrestriktionerna skärps igen, och återgår till 50 sittande personer, återköps de biljetter som har sålts utöver de första 50 biljetterna.

Fakta: Så ”coronasäkras” Spira

√ Garderoben är bevakad men besökaren hänger själv in sina ytterkläder.

√ Kontinuerliga meddelanden i kallningssystemet påminner om avstånd och att tvätta händerna.

√ Plexiglas är uppsatt vid biljettkassan och vid biljettkontroll.

√ Markeringar i golvet visar önskat avstånd vid köbildning.

√ Platserna i salongen är begränsade och anpassade så att ett avstånd på en meter kan hållas. Sällskap får sitta tillsammans om de önskar.

Annons

√ Städning och påfyllning av handsprit genomförs vid flera tillfällen under dagen i publika ytor.

√ Återköp- och ombokningsregler är reglerade fram till nyår så att besökaren kan boka av/om fram till dagen före föreställning, utan läkarintyg.

Annons

Annons

Till toppen av sidan