Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hult efter uttåget: "En besvikelse"

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

KARLSTAD. Målet var att sluta topp fyra och slåss om SM-guld. Men HV71:s säsong tog slut redan i kvartsfinal. – Det är en besvikelse att vi inte når dit vi vill, säger sportchefen Johan Hult till Jnytt.

HV71:s säsong tog slut på onsdagskvällen sedan det blivit förlust med 2-3 i den sjunde och avgörande kvartsfinalen mot Färjestad i Löfbergs Arena.

– Det är fruktansvärt tungt, säger en mycket besviken Johan Hult kort efter matchen.

Hur ser du på att säsongen tog slut redan i kvartsfinal?

– Vi hade självklart velat gå längre. Det är en besvikelse att vi inte når dit vi vill.

Varför når ni inte längre?

– Det är svårt att sätta fingret på vad, men det finns säkert detaljer i saker och ting. I en matchserie över sju matcher går det alltid ner till detaljer, så är det.

”För stora svängningar”

Hur ser du på prestationen över hela säsongen?

– Över säsongen har vi haft lite för stora svängningar upp och ner. När vi kom in i svackor lyckades vi inte ta oss ur dem. Det var två större vändor där vi inte tog oss ur, men det fanns också perioder i säsongen då vi visade att vi kan prestera väldigt bra.

Är det ett misslyckande att ni inte når längre?

– Vi hade en målsättning om att vara med och tävla om guldet och hamna topp fyra i grundserien. Det är klart att vi önskar att utgången hade varit något annorlunda.

Vad händer nu?

– Jag ska sätta mig ner med tränarna i kväll. Sedan ska jag följa upp med individuella samtal med spelarna och göra ett kortare bokslut.

Gjort klart med spelare

Två spelare, Sebastian Wännström och Mikko Lehtonen, bekräftade efter matchen att de inte kommer att spela i HV71 nästa säsong.

– Jag tror att Mikko är förlorad. Han har varit ruskigt, ruskigt bra och det är även en fantastiskt ödmjuk och bra kille. Jag har haft samma känsla ett tag, att det finns större ligor för honom, säger Hult, som även räknar bort backkollegan Martin Fehérváry.

– Vi äger inte rättigheterna utan jag utgår från att Washington tar över honom.

Vad kan du säga om övriga spelare med utgående kontrakt?

– Ingenting i dagsläget. Vi ska ha samtal med samtliga spelare, därefter kommunicerar vi ut vad som gäller.

Johan Hult bekräftar att bygget av nästa säsongs lag redan är igång och att han har gjort klart med spelare utifrån. Han vill dock inte uttala sig om vad han specifikt har inriktat sig på.

– Nej, vi känner som sagt att vi vill stänga den här säsongen först innan vi kommenterar nästa år. Men bygget har kommit en bit, säger han.

JnyttTV: Hör vad tränaren Stephan "Lillis" Lundh säger efter uttåget.