Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ståhl i toppform siktar på rekord

Ståhl mot rekord i Bottnarydskastet

Storstjärnan Daniel Ståhl är i storform för tillfället. Vid onsdagens Lag-SM på Malmö Stadion kastade han världsresultatet 69.89. Han har kastat över 69 meter vid fem tillfällen den här säsongen, som längst 70.56 vid Diamond League i Doha.

Han är den stora stjärnan även i år när Bottnarydskastet avgörs under lördagen. Förutsättningarna för ett nytt toppresultat är de allra bästa eftersom prognosen visar på värme och förmånliga vindar.

Förra året kastade Daniel i vindstilla 67.39 i en minnesvärd envig med Jamaicas Fedrick Dacres. Banrekordet i Bottnaryd hålls av OS-mästaren Gerd Kanter med 67.71 från 2012 och verkar dödsdömt på lördag.

Det svenska rekordet har Daniel Ståhl själv på 71.29 och världsrekordet från 1986 hålls av Östtysken Jürgen Schult med 74.08. Det är det äldsta manliga rekordet bland olympiska grenar.

- Daniel är i storform och har vid flera tillfällen kastat över 72 meter på träning. Han är bättre än någonsin och fullträffen kan mycket väl komma på lördag, säger tränaren Vesteinn Hafsteinsson.

Ståhl sparras under lördagen av OS-fyran Martin Kupper, Estland som kastat 65.30 i år och Australiens etta Matthew Denny som i år gjort 65.28

EM-fyran från Berlin 2018, Simon Pettersson, Hässelby, är på uppåtgående och förbättrade i Malmö årsbästat till 6275. Han brukar alltid trivas i Bottnaryd.

I storform är också Athletics 24/7 kulstöterska Fanny Roos som i år förbättrat det svenska rekordet till 18.88. Hon sparras mot 19-metersgränsen av den kanadensiska duon Sarah Mitton (18.52) och Brittany Crew (18.69).