Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ståhl vann i Bottnaryd men långt ifrån rekordkast

Förra året satte Daniel Ståhl ett nytt fantastiskt svenskt rekord då han skickade iväg diskusen 71.86 i Bottnarydskastet, ett av de längsta kasten någonsin i världen.

I år gick det inte lika bra när diskusbjässen återvände till Bottnaryd. Visserligen vann Daniel Ståhl, men han kastade ”bara” 64.92, ett resultat som de allra flesta hade varit nöjda med, men som numera är ett medelmåttigt kast av den svenske världsstjärnan.

Landslagskollegan Simon Pettersson, som i år kastat över 67 meter, blev tvåa i tävlingen med sina 63.63, ett resultat han nådde i den tredje omgången.

När Daniel Ståhl vann en tävling i Helsingborg förra helgen slog han till med 70.25, något som gör att 27-åringen, tävlandes för Spårvägen, är bäst i världen.

Frågan är om Daniel Ståhl är inne i en formsvacka, trots att han rapporterats vara i en fysisk form som han aldrig haft tidigare.

Inte orolig

- Jag är inte orolig och jag vet varför jag kastar dåligt. Men jag vet vad jag kan och måste tävla mer. Jag blir för ivrig och sliter för mycket där i ringen och får därmed inte ut något av kraften, säger Daniel Ståhl till Sportbladet.

Tränaren Vesteinn Hafsteinsson är dock lite bekymrad.

- Det här är en väckarklocka.

- Det är bara att jobba vidare och hoppas att det inte sätter sig i huvudet.

Tävlingen avgjordes inte under några optimala förhållanden för diskus. Det var helt vindstilla, något som kastarna inte tycker om.