Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stal från citybutiker – man döms till fängelse

Fängelse i två månader. Det blir domen mot en man i 30-årsåldern som stal varor från flera butiker i centrala Jönköping.

Mannen åtalades nyligen för flera stölder som inträffade 23 maj. Enligt stämningsansökan, som lämnades in till Jönköpings tingsrätt, stal mannen parfym, krämer, solglasögon och necessärer till ett värde av 2 525 kronor från Åhléns butik på Östra Storgatan.

Samma dag hade han stulit en väst och ett par byxor, sammanlagt värt 1 198 kronor, från Dressmans butik i centrum. Han hade även tagit godis, dryck och livsmedel för 828 kronor från Willys i Huskvarna.

Är tidigare dömd

Nu döms mannen för ett fall av stöld, två fall av ringa stöld, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. Påföljden bestäms till fängelse i två månader. Han ska dessutom betala närmare 2 000 i skadestånd till butikerna han stal från.

Mannen är i 30-årsåldern och folkbokförd i Östergötland. Han förekommer under 19 avsnitt i belastningsregistret och är tidigare dömd för bland annat misshandel och rattfylleri.

Stölderna han nu dömts för skedde endast en dryg månad efter att han villkorligt frigivits från sitt senaste fängelsestraff. Hans täta återfall i brott är den främsta orsaken till att han döms till fängelse för de senaste brotten han åtalats för.

I förhör har han erkänt gärningarna och gått med på att betala de begärda skadestånden.