Mannen, som hade sällskap med två andra personer, upptäcktes av en väktare som var på väg mellan två andra ärenden under en natt i slutet av januari 2019. Väktaren upptäckte att de tre personerna bar på tre sopsäckar. När de såg väktaren släppte de säckarna och sprang från platsen.

Polis tillkallades, och den nu dömde mannen greps ungefär ett kvarter bort senare samma natt. Han anhölls efter beslut av åklagare men frigavs dagen därpå.

Kläderna tillhörde en butik men de förvarades vid tillfället i ett litet utrymme vid sidan av lagret. Enligt butikerna fanns det varor till ett värde av närmare 52 000 kronor i sopsäckarna.

Packats om i sopsäckar

Mannen döms nu för ringa stöld av Jönköpings tingsrätt. Straffet bestäms till 90 dagsböter á 50 kronor. Han har erkänt att han stal fem par kalsonger värda 645 kronor men har i övrigt nekat till anklagelserna.

Tingsrätten konstaterar i domen att det är fastställt att någon eller några hade tagit sig in i utrymmet och att kläderna packats om i sopsäckar. Däremot går det inte bevisa att det skedde samma dag eller vid ett tidigare tillfälle.

Vad gäller den dömde mannen kan rätten inte bevisa att han stal några kläder utöver kalsongerna.