Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Entusiasterna på plats på bilmässan

Artikel 1 av 4
Motormässan Elmia 2019
Visa alla artiklar

På långfredagen invigs årets motormässa på Elmia. Tiotusentals besökare väntas söka sig till Jönköping för den årliga motorfesten. Redan under torsdagsförmiddagen började utställarna förbereda sig. – Det är en stor ära för mig att vara här, säger Bosse Östenstaf.

Karin och Bosse Östenstad från Tierp var på plats under torsdagsförmiddagen och putsade på sin Hot Rod T23.

– Jag har kanske varit på mässan 15 gånger och köpte bilen för tre år sedan och har åkt runt med den. Nu får jag stå här bredvid den bil som vår bil inspirerades av när den byggdes. Det är väldigt speciellt, säger Bosse, som inte ställt ut någon bil på Elmia tidigare.

– Men vi har varit här massor av gånger och det är en stor ära för mig att vara här, fortsätter han.

"Den roligaste bil vi köpt"

De berättar att de lägger all sin fritid på sina bilar. Just bilen de ställer ut i Jönköping är favoritbilen.

– Det är den roligaste bilen vi köpt, säger Bosse.

– Hon väcker ju lite uppmärksamhet när vi kommer. Den både hörs och syns. Den är helt original och byggdes som en showbil, men vi har byggt om motorn lite, fyller Karin i.

Finns det en nervositet innan utställningen?

– Nej, det är bara njutbart. Det är så jävla fränt. Jättefränt. Normalt är den inte såhär välpolerad, utan då kör vi runt mellan olika träffar. Vi har fått mycket vänner i hela Sverige.

– Vi har ju så mycket tid på oss nu innan utställningen också. Annars kan det vara lite jäktigt, men nu har vi hela dagen på oss, säger Bosse.

Förutom att ställa ut sin bil ser paret mest fram emot att träffa tv-kändisen Aaron Kaufman.

– Och såklart att träffa alla människor. Vi har hur många vänner som helst som ska hit och så lär vi känna nya vänner också, avslutar Karin Östenstaf.