Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stämmer regionen på miljonbelopp

Företaget Move and walk anser att Region Jönköping brutit ett avtal, och nu stämmer företaget regionen på 1,4 miljoner kronor.

Move and walk behandlar och hjälper barn som har neurologiska sjukdomar och cp-skador med rörelse och kommunikation. P4 Jönköping rapporterar att enligt en upphandling regionen gjort är det i första hand Move and walk som ska stå för behandlingen, och vårdkoncernen Bräcke diakoni i andra hand.

- Vi har bara fått en enda remiss och vi har lidit stor skada av att regionen brutit avtalet, säger Move and walks verksamhetschef Eszter Horváth Tóthné till P4 Jönköping.

Kan tänka sig viss kompensation

Då Move and walk anser att upphandlingsavtalet har brutits stämmer de nu regionen på 1,4 miljoner kronor.

Region Jönköping säger att det handlar om var familjer vill ha behandling någonstans och att det ibland är närmare till Bräcke. Enligt P4 Jönköping vill inte regionen betala skadeståndet, men kan tänka sig viss kompensation. Regionens advokat säger till Sveriges Radio att parterna för en dialog för att kunna lösa tvisten.

Få snabba nyheter direkt i Jnytts app