Vilken rysare det blev uppe i Luleå energi arena på torsdagskvällen.

– Det är små detaljer som sänker oss i dag. Men på det stora hela tycker jag att vi gör en bra match, säger Stars Jonathan Peleg.

Inför den sista perioden mellan BC Luleå och Wetterbygden Stars skiljde det bara ett poäng mellan lagen.

Men då gjorde hemmalaget ett ryck. Luleå kunde till slut vinna matchen med 88–83. Fast Stars var flera gånger uppe och hotade motståndaren även under slutperioden.

– Det är den fjärde perioden som är den viktigaste och vi har inte erfarenhet att ha kylan som andra lag har. Vi är ett ungt lag och nya i den här ligan. Men vi måste lära oss att behålla kylan och tro på att vi vinner i fjärde, säger Peleg.

Hemmalaget avslutade alltså matchen bäst. Men det inledde också drabbningen starkast.

Luleå gick upp till en fempoängsledning efter den första perioden. Men två periodvinster senare var det alltså en helt öppen match inför avgörandet.

Och till slut var det alltså hemmagänget som fick fira en ny seger inför de drygt 1 800 i publiken.

Luleå var också det bästa laget sett till statistiken. Hemmalaget hade ett procentuellt bättre skytte från alla delar av banan och knep också fler returer än motståndarna från Småland.

Poängbäst i Stars var Mantas Griskénas med sina 17 poäng, tätt följd av just Jonathan Peleg med 16 poäng.

– Poänggörandet gick bra i dag. Men jag spelade inte på topp i försvarsspelet. Sedan tyckte jag att jag inte alltid hade det bästa beslutstagandet i anfallsspelet heller. Jag får tänka på vad jag kan göra bättre till nästa match, säger Peleg.

Carl Engström kan lämna Stars efter årsskiftet.

Foto Peter Gustafsson

Ännu ovisst om stjärnan

Storstjärnan Carl Engström spelade mest i gästerna med nära 33 minuter. Engström svarade för elva poäng och åtta returer i det som kan komma att bli hans sista bortamatch för Stars.

Spelarens kontrakt går ut efter nyår och Wetterbygden har ännu inte kommit överens med Engström om en förlängning.

– Vi håller på att förhandla och kommer slutföra detta i närtid. Sedan får vi se om vi kommer hela vägen i mål. Han spelar match med oss på söndag, dagen innan nyår. Vi hoppas att de kan bli mer men vi inser också att det kan bli den sista matchen, säger sportchefen Dennis Aulander.

Wetterbygden avslutar 2018 med hemmamatch mot Jämtland på söndag, vilket alltså kan komma att bli Engströms sista match i föreningen.

Förlusten gör att Stars ligger kvar på sjunde plats i tabellen. Nykomlingen har spelat in sju segrar och tolv förluster hittills under säsongen.

Läs även

Relaterat till artikeln