Efter den viktiga segern mot Uppsala tog Wetterbygden Stars nu emot de regerande svenska mästarna Norrköping i Huskvarna sporthall. Östgötarna huserar i toppen av tabellen även den här säsongen men var desarmerat den här gången och saknade bland andra rutinerade Joakim Kjellbom.

De 352 i publiken fick se en krampaktig match där inget av lagen kom upp i någon högre nivå. Som slutresultatet antyder var det en poängfattig tillställning med många offensiva misstag.

– Norrköpings spelare är duktiga. De vet vad varenda spelare i motståndarlaget är bra och mindre bra på, säger Jonathan Peleg.

”Det vi förlorar matchen på”

Stars gick upp i ledning med 16-9 i första perioden och behöll det poängmässiga försprånget i återstoden av första halvlek. Hemmalaget ledde med 35-30 när halva matchen var spelad och vid ett tillfälle i upptakten av tredje perioden stod det 40-31 på resultattavlan.

I det läget gjorde Norrköping tolv raka poäng fram 43-30, och därefter höll lagen jämna steg fram till slutminuterna. Då fällde östgötarnas rutin avgörandet.

Vid ställningen 69-69 missade Waly Niang ett tvåpoängsförsök varpå Mikael Lindqvist satte ett trepoängsskott. Efter det var Norrköping i ledning tiden ut och slutresultatet skrevs till 71-76.

– Vi kan inte ge honom en öppen trea, det är det vi förlorar matchen på, konstaterar Peleg, som alltså var mycket besviken och kritisk efteråt.

Nöjd med laget

– Det känns jätteorättvist. Vi var det bättre laget hela tiden, men domarna var de mest patetiska jag har sett. De var emot oss hela matchen. De tyckte nog att Norrköping inte skulle förlora mot ett lag som Wetterbygden.

Jonathan Peleg var däremot nöjd med hur hans lag genomförde matchen.

– Vi gjorde en kanonmatch, jag är stolt över laget. Vi kämpade in i det sista, jag är jättenöjd med vår insats, säger Peleg, som börjar bli trött på alla hedersamma förluster.

– Ja, det kan man lugnt säga. Vi måste bli bättre på att avsluta matcherna på ett bättre sätt.