Wetterbygden Stars och Umeå, två lag som är indragna i slutspelsstriden, möttes på tisdagskvällen.

Det var Huskvarnalaget som började bäst och ledde med 28-20 efter den första perioden.

Efter halva matchen ledde de med 47-36 och ökade ut försprånget till 81-65 efter tre perioder.

– Vi leder med 16 poäng inför fjärde och då ska matchen egentligen vara över. Men det är lite tjusningen i basket att det kan gå fort åt båda hållen. De är ett vasst lag och gör mycket poäng, vi har inget att skylla på utan de förtjänade att vinna. De tog tag i det i fjärde perioden och gjorde det bra, säger Häll-Eriksson.

Vad är det ni gör bra i tre perioder?

– Vi spelar riktigt bra och delar bollen, springer mycket och sätter våra skott helt enkelt. Vi gjorde det fantastiskt bra och det tar vi med oss, men det är ändå de sista tio minuterna man tänker på just nu, suckar Häll-Eriksson som gjorde 15 av Stars poäng.

Segern gled Stars ur händerna

För trots en till synes säker ledning skulle sporten basket visa upp sig från sin bästa sida i den fjärde perioden. Hemmalaget öste på, fick vad som kallas för momentum, och knappade in. Vid ställning 98-98 slutade matchen med två straffkast för hemmalaget. De utnyttjades och laget vann med 100-98. Faktum är att ställningen var 94-98 med 55 sekunder kvar.

Det är ingen överdrift att kalla slutminuten för högdramatisk. Denna gång gled matchen ur händerna på Stars som förlorade i jakten på slutspel.

– Det var en oerhört tung förlust och det i en match som betydde väldigt. Båda jagar slutspel och det är såklart jobbigt ikväll, men vi har en fantastisk kemi i laget och får gå vidare från det här.