Nässjö Basket rivstartade matchen och tog greppet om den i inledningen och laget ledde med 31-20 efter den första perioden. Men Wetterbygden stretade emot bra och gjorde en fin andraperiod när laget åt sig ikapp och ställningen var 43-39 efter halva matchen.

– Vi tyckte att vi spelade bra helt enkelt. De satte några tunga skott som gjorde att de drog iväg, men vi fortsatte spela vårt spel och var inte oroliga alls faktiskt, menade Jonathan Peleg i en pausintervju med Cmore.

I den tredje perioden fortsatte Stars att spela bra, en bit in på perioden ledde laget med 49-45 och var då i ledning med mer än två poäng för första gången i matchen. I det läget tog Nässjö en timeout som gav effekt och de tog sig ikapp.

Men i en svängig tillställning var det Stars som var i ledning inför sista perioden, ställningen efter tre perioder var 57-59. Med drygt fem minuter kvar att spela ledde Wetterbygden med 69-64. Med 19 sekunder kvar var bortaledningen 77-75, Nässjö vann två straffkast och sänkte båda till 77-77.

Kort senare var det Stars som fick dubbla straffkast, fram stegade Joaquin Portugues och sänkte en av två. Det gjorde att Nässjö hade chansen att avgöra med matchens sista anfall, något de också skulle göra.

I matchens sista sekund hoppsköt Dartaye Ruffin in en tvåpoängare och matchen slutade 79-78. Ett snopet slut för Wetterbygden Stars.

– Det handlar om oerfarenhet helt enkelt. Vi gjorde inte vad vi skulle i slutminuten och i försvaret lyckas vi inte stoppa dem. De får iväg ett sista skott som vi inte borde tillåtet, säger Peleg till Cmore.