När Wetterbygden Stars tog emot Borås i Huskvarna sporthall för drygt en månad sedan höll lagen jämna steg i en halvlek. Sedan drog västgötarna ifrån efter paus.

När lagen möttes för andra gången den här säsongen utvecklade sig matchen på ett liknande sätt.

Borås vann första perioden med 24-19, men Stars var starkast i andra perioden och ledde med 43-38 i halvtid.

Hämtade upp underläget

– Vi följde vår gameplan ganska bra. Vi spelade aggressivt försvar och dubblerade så att deras pointguard fick så lite utrymme som möjligt. Det verkade ställa dem, det kändes som att de tappade tryggheten, funderar Jonathan Boman.

Borås hämtade upp underläget omgående efter paus, tog hem tredje perioden med 28-14 och därefter var det aldrig särskilt spännande. Hemmalaget vann fjärde perioden med 29-17 och det betydde seger med 95-74.

– Vi hängde med bra i drygt halva matchen, men sedan anpassade de sig till vårt sätt att spela. Vi tappade lite ork när de drog iväg, så det var en kombination, konstaterar Boman.

Saknade ni något motdrag att sätta in?

– Ja, jag tror att vi låste oss i det spelet när det gick så bra i början. Vi fastnade lite i det i stället för att spela på ett annat sätt. Ett lag som Borås hittar nya sätt att anfalla på.

”Svåranalyserad match”

Borås har varit ett topplag i flera säsonger, medan Stars är nykomling. Mot den bakgrunden får utgången av matchen ses som ganska väntad.

– Det var en svåranalyserad match. De har ett bättre lag, och ibland räcker det. Vi måste göra en jäkligt bra match för att vinna mot dem. Det finns tuffare förluster än den här även om vi givetvis alltid går in för att vinna, säger Jonatan Bohman, vars lag har fem segrar och åtta förluster så här långt in på debutsäsongen i SBL.

– Personligen är jag nöjd, och jag tror att de flesta spelarna är det. Vi har pressat flera topplag och är rätt belåtna med starten.