Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stars helt chanslösa i premiären

Wetterbygden Stars hade ingen rolig premiärkväll i Basketligan. Laget blev ifrånsprunget av Luleå som tog en enkel seger. – Det är inte ofta jag skäms på en basketplan, men det gjorde jag idag, säger Jonathan Peleg till Jnytt.

Vintersporterna rullar igång och nu är även Basketligan igång och för Wetterbygden Stars väntade bortamatch mot Luleå.

Den första perioden var åtminstone jämn och slutade 22-15 till hemmalaget. Stars hängde med bra även i upptakten på den andra perioden, men vid ställningen 35-26 gjorde hemmalaget ett ryck och gick ifrån till 45-26.

Efter det hämtade sig aldrig bortalaget som var i underläge 50-27 efter halva matchen.

– Vad ska man säga? Det är inte ofta jag skäms på en basketplan, men idag skämdes jag faktiskt för att vara en del av Wetterbygden, säger Jonathan Peleg, till Jnytt.

– Det är okej att spela dåligt ibland och missa skotten och sådär, men idag glömmer vi vår identitet, vi spelar själviskt och utan energi. Vi brukar vara bra på att peppa varandra, men inget stämde. Inte för att vi missade hur många treor som helst, eller för att vi kastade bort hur många bollar som helst. Utan det var för att de viktiga grunderna inte stämde för oss, fortsätter han.

Den tredje perioden var inte heller den bra från Stars. Luleå vann den med 26-13 och ledde matchen med 76-40 inför den sista perioden som av förståeliga skäl inte blev spännande. Matchen slutade 100-59 efter att Luleå gjort 24-19 i den fjärde perioden.

Bästa poängplockare i bortalaget blev Tyler Sabin på 19 poäng.

Nästa match spelas på tisdag då Stars har hemmapremiär, laget tar då emot Norrköping.

– Just nu är alla deppiga, men vi har pushat varandra och ska fokusera på den matchen. Nu skiter vi i matchen idag och det är bara att fortsätta köra. Det är en lång säsong och det här var bara en match.

– Utan tvekan är man revanschsugen och vi vet vilka vi är egentligen. Normalt sett är vi duktiga på att spela som ett lag, vi vill att det ska gå bra för varandra. På tisdag kommer det utan tvekan bli åka av, avslutar Jonathan Peleg.