Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stars redo för slutspel: "Har bra känsla"

Wetterbygden Stars avslutade grundserien med fyra raka förluster. Trots det tycker Jonathan Peleg att nykomlingen går in i SM-slutspelet med en bra känsla. – Vi vet fortfarande vad vi är kapabla till, säger han efter 77-81 mot Umeå.

På tisdagskvällen spelades den 36:e och sista grundserieomgången i Basketligan. För Wetterbygden Stars, som redan hade säkrat en slutspelsplats, gällde det att hålla just Umeå bakom sig i tabellen. Hemmalaget hade råd att förlora med upp till 28 poäng för att inte tappa sjundeplatsen till västerbottningarna.

Det blev en jämn och svängig drabbning där Umeå gjorde det avgörande rycket i den sista fjärdedelen. Stars hade framför allt stora problem med straffskyttet och fick se sig besegrat med fyra poängs marginal, 77-81.

– Det är tråkigt. Vi visste innan att det krävdes mycket för att Umeå skulle gå förbi, men jag tycker att vi kom in med fel inställning. Det är tråkigt eftersom varje match är viktig, säger Jonathan Peleg, som stod för tolv poäng i matchen.

”Ge dem en jäkla serie”

Trots att Stars har förlorat mot både tabelljumbon Uppsala och Umeå de senaste veckorna menar Peleg att hans lag är vid gott mod inför säsongens höjdpunkt.

– Vi har en bra känsla, vi vet fortfarande vad vi är kapabla till. Vi har slagit både Luleå och Jämtland på slutet och har gott självförtroende, säger han.

Stars ställs nu mot tabelltvåan Borås i en kvartsfinalserie som avgörs i bäst av fem matcher. Den första matchen spelas i Boråshallen på måndag.

– Vi ska ge dem en jäkla serie. De har ett väldigt talangfullt lag med väldigt duktiga spelare. Men vi kommer som sagt in med bra självförtroende. Vi vet fortfarande vad vi är kapabla till och vad vi kan göra när vi är som bäst. Det är bara att gå ut och köra, säger Peleg.

Klev av skadad

Borås gick segrande i samtliga fyra möten med Stars i grundserien och västgötarna får helt klart bära favoritskapet i den första slutspelsrundan. Skulle Huskvarnalaget avancera till semifinal får det ses som en jätteskräll.

– Det ska bli jättekul med slutspel. Det är inte många lag som har nått dit som nykomling. Vi ska vara nöjda med vad vi har uträttat men ska alltid sträva efter mer. Vi tar en match i taget, säger Jonathan Peleg.

Betydligt värre än förlusten mot Umeå var att viktige Christopher Dunston tvingades kliva av i fjärde perioden med en befarad fotledsskada. Dunston fick fotleden lindad och låg med foten i högläge medan matchen spelades klart. Kort efteråt fanns det inga besked om det rör sig om en allvarlig skada utan det står klart när röntgen är gjord.