Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stars skrällde och tog en ny skalp

Nykomlingen Wetterbygden Stars mot topplaget Luleå. Det kunde väl bara sluta på ett sätt?

Icke då!

Wetterbygden Stars svarade för en mindre skräll när man solklart besegrade BC Luleå, ligans för närvarande formstarkaste lag, med 85-71 sedan man haft ledningen i paus med 39-26.

Stars hade hand om taktpinnen från första minuten och frånsett en kort sekvens i den tredje perioden så var det egentligen aldrig något snack om vart segern skulle gå.

Stars gick ut till den fjärde perioden med ledning med sex poäng och den släppte man aldrig. Faktum är att Stars vann den fjärde perioden, när alla trodde att Luleå skulle gå ifatt, med klara 31-23.

Luleå är ligans formstarkaste lag och har vunnit åtta av sina nio senaste matcher. Mot Wetterbygden Stars har det dock inte gått lika lätt som man är van vid. Faktum är att det här var andra gången som Stars besegrade Luleå den här säsongen, och det står nu 2-2 i inbördes möten.

Basketligans bäste poängplockare, Corban Collins blev visserligen matchens bäste skytt med sina 24 poäng, men medan Luleå gick runt på få spelare utnyttjade Stars sin bänk betydligt hårdare vilket gjorde att man kunde hålla tempot uppe ända in i slutet.

Collins, som snittar nästan 21 poäng per match och som är etta i statistiken, var den här gången alldeles för ensam för att Luleå skulle gå ikapp.