Både Wetterbygden Stars och Köping Stars var nykomlingar i SBL i fjol. Nu gör båda lagen sin andra säsong i landets högsta basketserie.

Det har skapats viss rivalitet mellan lagen som har följts åt de senaste säsongerna.

– Ja, det tycker jag. Det blir lite rivalitet eftersom vi kom upp samtidigt och att båda har presterat bra sedan dess. Det är alltid kul att det blir så. Jag vet inte om lagen gillar varandra, säger Jonathan Peleg.

Kom tillbaka

På tisdagskvällen drabbade lagen samman för första gången den här säsongen – och den här gången var Huskvarnalaget i förarsätet i stort sett hela tiden. Gästerna tog hem första perioden med 22-16 innan Köping kom tillbaka och vann andra perioden med 22-17.

– Vi började väldigt starkt, men Köping är ett bra lag och kom tillbaka, konstaterar Peleg.

Andra perioden var undantaget. Stars gick segrande med 28-24 i tredje perioden, med 29-20 under matchens avslutande fjärdedel och vann därmed matchen med 96-82.

– Jag är väldigt nöjd. Jag tycker inte att vi kom upp i vårt ultimata spel, men vi gjorde vårt jobb, säger Peleg.

”Hållit riktigt bra nivå”

– Försvaret var lite svagt i dag. Vi var inte så fysiska och kämpade inte tillräckligt där. Jag tycker att vår rotation inte alltid är i peak, vi måste se till att göra det hela tiden. Men gör man 96 poäng vinner man de flesta matcherna.

Stars har spelat fem SBL-matcher den här säsongen, har vunnit tre och förlorat två.

– Matchen mot Luleå var en riktig flopp, annars har vi hållit en riktigt bra nivå. I det stora hela är vi väldigt nöjda, säger Jonathan Peleg.