Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stars-tränaren får landslagsroll

Wetterbygden Stars huvudtränare, Boris Balibrea, blir en av ledarna i svensk baskets nya satsning på ett så kallat framtidslandslag.

Framtidslandslaget är tänkt att minska glappet från U20-landslaget till seniorlandslaget. Det nya laget kommer dock tillhöra seniorlandslagsprogrammet. Laget ska ha årliga läger med träningar och matcher.

Nu står det klart att Boris Balibrea, tillsammans med Peter Öqvist (BC Luleå) och Panagiotis Nikolaidis (Köping Stars).

– Jag är både glad och stolt över denna möjlighet att få vara med och påverka utvecklingen av svensk basket. I samband med detta skulle jag vilja tacka mina spelare och Wetterbygden Basketball som tack vare den säsong vi haft hittills möjliggjort att jag nu fått ett erkännande som coach och som indirekt lett mig till denna möjlighet. Jag ser fram emot att ge tillbaka till svensk basket för allt den gett och betytt för mig sedan jag kom för något år sedan. Sen ska det naturligtvis bli spännande att få jobba med både Peter och “Giotti” och tillhöra samma lag och inte bara mötas som motståndare, säger Boris Balibrea i en kommentar.