Två lag på den undre halvan av tabellen möttes i Huskvarna sporthall på fredagskvällen och det var det gästande Stars, Köping, som inledde bäst. Efter den första perioden var det 15-19 på poängtavlan.

I den andra tog Wetterbygden tag i matchen och tog sig både ikapp och förbi, med cirka fyra minuter kvar av period nummer två tog Huskvarnalaget ledningen för första gången i matchen och hade 37-30 efter halva matchen.

Upplagt för spänning

I inledningen av den tredje perioden kändes det som att hemmalaget var på väg att göra ett poängmässigt ryck, men gästerna svarade igen och knappade in. Det var upplagt för en spännande avslutning på matchen inför den fjärde perioden.

Och spännande skulle det bli, med knappt fyra minuter kvar att spela satte Albin Häll-Eriksson en trepoängare som betydde 77-70. Köping svarade med en trea, snodde åt sig bollen direkt och satte även 77-75.

– De var bra i defensiven och vi gjorde några misstag, samtidigt som de satte några trepoängare, summerar Joaquin Portugues.

Wetterbygden höll sin ledning till det återstod en minut, då blev det 82-82. Med 18,5 sekunder kvar gjorde Köping 82-85 och gick mot segern, men än var det inte över.

Devin Sibley i Köping missade nämligen två straffkast vid ställningen 84-85, bollen vanns av Wetterbygdens Jonatan Bohman och hemmalaget gick till anfall. Med mindre än sekunden kvar gjorde Joaquin Portugues 86-85 och avgjorde matchen.

– Vi visste att det skulle bli en bra match eftersom vi är på samma nivå, det blev en bra match, en galen match. De kom tillbaka i slutet, men vi visste hur vi skulle vända på det, säger matchvinnaren direkt efter slutsignalen.

– Att avgöra med sista poängen är härligt, jag är stolt över mitt lag också och allt handlar inte om slutet. Det var en bra match.

Basket när det är som bäst för ett vinnarlag?

– Absolut, även om vi kanske föredrar att vinna enkelt. Men en seger är en seger.

Segern innebär att Wetterbygden tog sin första vinst på hemmaplan och har nu sex poäng ner till Köping som ligger näst sist i tabellen.