Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stars vann - men stjärnan vill lämna

Wetterbygden Stars vann med klara siffror mot Umeå och tog en ny viktig seger i SBL. Men efter nyår får nykomlingen av allt att döma klara sig utan landslagsmeriterade Carl Engström. – Han har önskat att få lämna, säger sportchefen Dennis Aulander.

Både Wetterbygden Stars och Umeå huserar på den nedre halvan av SBL-tabellen, och mot den bakgrunden kämpade de båda lagen om viktiga poäng på lördagskvällen.

Det stod dock ganska tidigt klart att Stars var det bättre laget. Hemmalaget gjorde ett ryck redan i första halvlek, mycket tack vare ett starkt försvarsspel och ett tempostarkt anfallsspel. När halva matchen var spelad stod det 57-39 på resultattavlan.

I tredje perioden sjönk spelkvaliteten och Umeå närmade sig något, men västerbottningarna kom aldrig tillräckligt nära för att det skulle bli någon dramatik. Stars kom tillbaka och tog hem fjärde perioden med 27-19 och matchen med 102-79.

– Det var kanske inte så vackert, men vi vann i alla fall. Det var en jätteviktig match, så det var bra att vi vann, säger Carl Engström, som bidrog med tio poäng.

– För min del var det ingen bra match, men det viktigaste var att laget vann.

”Håller för mig själv”

Engström skrev på för Stars i slutet av oktober, men kontraktet sträcker sig bara fram till årsskiftet. Den 27-årige centern är förtegen när hans framtid kommer på tal.

– Det håller jag för mig själv, inget är bestämt, säger han kortfattat.

Vad vill du själv?

– Det vet jag inte än, det får vi se. Kontraktet går ut i slutet av året, det är så det ser ut.

Hur ser du på din tid i klubben?

– Det är ett bra gäng, jag tycker om alla i laget, det är bra stämning och kul att vara här. Det är bra organisation och bra coachning. Som jag ser det ska Wetterbygden helt klart stanna kvar i ligan.

Se sig om efter ersättare

Sportchefen Dennis Aulander är desto tydligare med hur situationen ser ut för Carl Engström.

– Han har aviserat för oss att han vill flytta utomlands, han har önskat att få lämna. Det är utifrån det vi jobbar. Som det ser ut nu spelar han sin sista match för oss 30 december, det är det som gäller om inget oförutsett händer, säger Aulander, som beklagar att Engström inte vill stanna i klubben.

– Det är först nu han har nått den nivå han ska befinna sig på, jag tycker han har höjt sig i sitt spel. Men jag kan samtidigt förstå om han vill testa vingarna utomlands.

Nu får Wetterbygden Stars se sig om efter en ersättare.

– Det här tvingar oss ut på spelarmarknaden. Vi får se till att ha en ersättare till 5 januari då vi möter Köping borta. Men det kan också bli så att Carl inte får någon ny klubb och att vi inte hittar någon ersättare, säger Dennis Aulander.