Wetterbygden Stars har fått en tuff start på 2019 och hade förlorat fyra raka matcher inför tisdagskvällens viktiga drabbning mot Uppsala.

Där var gästerna i förarsätet i stort sett hela tiden, vann första perioden med 19-17 och andra med 27-22. Det betydde ledning med 46-39 i paus.

Avståndet drygades ut ytterligare i tredje perioden och när tre av fyra perioder var spelade ledde Stars med 72-59.

– Vi satte mycket skott och vårt försvar var stabilt matchen igenom. Det var därför vi hade övertag i de tre första perioderna, konstaterar Jonathan Peleg.

Bara en poäng efter

Det skulle trots allt bli en dramatisk avslutning på matchen. Uppsala – som bara har vunnit en match den här säsongen – närmade sig mer och mer i poängprotokollet och var bara en poäng, 80-81, efter vid ett tillfälle.

– Försvaret föll ner och vi satte inte skotten. Vi blev nervösa när de kom mer och mer och gjorde enkla misstag, säger Peleg.

Hemmalaget kom dock varken ifatt eller förbi. Stars drygade ut avståndet i slutminuterna och stod som segrare med 87-82 när slutsignalen ljöd.

– Vi behöll kylan, gjorde det vi skulle och spelade som ett lag. Jag känner framför allt lättnad. Det var ingen välspelad match, men vinsten var det viktiga, säger Peleg, och utvecklar:

– Jag tycker att vi inte alltid spelade som ett lag, vi gjorde enkla misstag och spelade inte alltid med energi.

”Väldigt goda”

Det här var Stars första seger sedan 30 december – och den nionde för säsongen. Efter tisdagskvällens matcher har nykomlingen fyra poängs marginal till nästjumbon Umeå.

– Det här var en måstematch som vi lyckades vinna. Det var väldigt viktigt och det gör att avståndet nedåt ökar, säger Jonathan Peleg, som tror att hans lag har en bra chans att nå SM-slutspelet.

– Chanserna är väldigt goda. Vi vet att vi är ett bra lag som har kompetensen, det finns nästan inget lag som vi inte har tävlat mot den här säsongen.