Wetterbygden Stars hade på tisdagskvällen en bra chans att koppla greppet om slutspelsplatsen. Detta då de mötte Köping Stars, som inför drabbningen låg sex poäng bakom Wetterbygden.

Det var en jämn första hälft av matchen. Ställningen vad 18-19 efter den första perioden och 37-40 efter halva tillställningen.

– Det var en jämn början där båda lagen spelade väldigt bra, framförallt i försvarsspelet. I andra kommer vi ut mer disciplinerat än Köping och spelar som ett lag, det tror jag är anledningen till att vi vinner, säger Jonathan Peleg.

"Får stopp i försvaret"

För så skulle det bli, i den tredje perioden körde hemmalaget över Köping. Perioden vanns med tydliga 22-9 och Wetterbygden kopplade greppet.

– Som jag sa, vi kommer ut mer disciplinerat i andra. Vi kör hårt, springer mycket och får stopp i försvaret, beskriver Peleg den fina perioden.

Matchens avslutningsperiod slutade 24-26 och matchen 83-75. Det innebär att Wetterbygden nu har åtta poäng ner till niondeplacerade Köping.

– Det var en väldigt viktig seger och om de hade vunnit hade de bara varit en seger bakom. Det var bra för vårt självförtroende inför slutspelet som är väldigt nära nu, säger Peleg.