Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stars värvar: "Har spetskvaliteter"

Wetterbygden Stars har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv inför sin andra SBL-säsong. Samtidigt står det klart att en av den gångna säsongens spelare lämnar.

Nyförvärvet är den 25-årige guarden Ty Sabin, som den senaste säsongen tillhörde Leyma Basquet Coruna i spanska LEB Gold där han snittade dryga nio poäng per match. Innan snittade han 17 poäng per match i Hörsholm 79:ers i den danska Basketligan.

– Ty Sabin besitter spetskvaliteter som kommer innebära att vi kommer förfoga över en av SBL:s absolut starkaste backcourts i form av honom och Adam Rönnqvist. Här förfogar vi nu över två spelare som kommer bli omöjligt för motståndarna att lämna öppna på trepoängslinjen och som dessutom är kapabla att bryta ner motståndet 1-1. Det som ändå imponerat mest i vår dialog med Ty Sabin är hans vilja att förkovra sitt spel, det om något vittnar om att vi får in en spelare som vill mer och som också är beredd att “walk the talk”, säger sportchefen Dennis Aulander i ett pressmeddelande.

”Hört mycket gott om”

Wetterbygden Stars nye amerikan befinner sig för tillfället hemma i Milwaukee, Wisconsin, men kommer att vara på plats när den försäsongen sätter igång 1 augusti.

– Jag är exalterad över att få denna möjlighet att komma och representera Wetterbygden Stars i svenska SBL, en liga som jag hört mycket gott om från vänner runtom i basketvärlden. Jag har spelat basket sedan jag var fyra år gammal och jag tror att jag ärligt kan säga att jag älskar denna sport. Jag hoppas att den passionen kommer synas i höst och vinter och lovar att arbeta hårt för att laget och klubben ska kunna fortsätta ha framgångar. Min målsättning just nu är ingen annan än att hjälpa mitt nya lag till toppen av SBL, säger Ty Sabin själv i pressmeddelandet.

På onsdagen blev det även klart att Guim Expósito lämnar Wetterbygden Stars för spel med Oviedo i LEB Gold. Därmed går han i motsatt riktning vad gäller liga.