Jimmy Thelin, som tränade Jönköpings Södra mellan 2014 och 2017, är nu inne på sin andra säsong i allsvenska Elfsborg. Sejouren i Boråsklubben har inte varit speciellt framgångsrik, och nu får han ta emot kritik från sin lagkapten.

Mångårige målvakten Kevin Stuhr Ellegaard, 36, hävdar att han först fick ett kontraktsförslag som han tackade ja till men att det drogs tillbaka i fredags.

– När jag går in till Jimmy dagen därpå och undrar vad fan det är frågan om svarar han att Stefan (Andreasson, klubbchefen) och styrelsen beslutat att man inte förhandlar eller skriver några nya avtal före den 1 september. Du hör ju, det är så mycket skitsnack i den här klubben att man inte vet vad man ska tro. Inte bland spelarna, det är en grym grupp. Men jag är så trött på att Stefan inte kör med raka rör, och inte är ärlig. Så här behandlar man inte folk. Det hade varit helt okej om man sagt i januari, eller ända fram i april, vad man hade för planer, men så här? Samtidigt vet jag ju att jag inte är den förste, hur kommer det sig att så många spelarprofiler tidigare lämnat klubben i besvikelse?, säger han till Borås Tidning.

"Är under bältet"

Stuhr Ellegaard tror att beslutet beror på hur han är som person och inte på klubbens ekonomi.

– Det kan Jimmy snacka om, skylla på den framtida budgeten. Men då kunde man väl erbjuda mig ytterligare ett avtal, ett sämre, sett från mitt håll. Jag älskar den här staden, sponsorer, supportrar, livet här, men det här är under bältet. Jag blir bara förbannad. Men Jimmy är rädd för starka personligheter, så är det bara, säger han.

Jimmy Thelin ger följande svar på kritiken i BT:

– Det får stå för Kevin. Han har varit en bra kapten hela vägen, men den typen av saker kommenterar vi inte i media.

Elfsborg parkerar för tillfället på nionde plats i allsvenskan och kan varken bli inblandat i topp- eller bottenstriden.