Carl Engström blir inte Wetterbygden Stars trogen för resten av säsongen. Den svenske stjärnan har aviserat nykomlingen att han avser att fortsätta karriären utomlands när hans kontrakt går ut efter nyår.

Men redan nu står det klart vem som blir hans ersättare.

Stars skriver i ett pressmeddelande att klubben gjort klart med Kyle Rowley från Trinidad och Tobago.

Den 28-årige centern kommer närmast från spel i den uruguayanska högstaligan. Då Rowley är gift med en svenska blev det ett naturligt val att söka sig till vårt land.

– När det gäller Kyle Rowley så har högsta prioritet för oss varit att få in rätt slags karaktär. När man tvingas till denna typ av sena rockader i lagbyggena så vill man i största möjliga mån försöka undvika för mycket turbulens i omklädningsrummet. Kyle kommer med fantastiska rekommendationer både som basketspelare och som människa. För oss gäller det nu att få in Kyle så snabbt som möjligt i vad vi försöker åstadkomma både försvarsmässigt- och anfallsmässigt, säger sportchefen Dennis Aulander i ett pressmeddelande.

Rowley ska ha varit intressant för Stars redan i somras men en övergång gick då inte i lås.

Wetterbygden väntar nu på svar från Migrationsverket och Svenska basketbollförbundet innan Rowley kan debutera i tröja nummer 8 för sitt nya lag.

Aulander passar också på att rikta ett tack åt Engström som anslöt på ett korttidskontrakt under hösten då han lämnat sin klubb i Mellanöstern.

– Carl är en fantastisk personlighet och vi önskar inget annat än lycka till med hans ambitioner om spel utanför landets gränser samtidigt som vi inte stänger några dörrar inför framtiden. Svenska landslagscentrar på 217 cm växer sannerligen inte på träd, så dom få relationerna man har med denna typ av spelare, ser man naturligtvis till att vårda, säger Aulander.

Läs även

Relaterat till artikeln