HV71 riskerar att tappa Markus Ljungh som har en klausul som gör det möjligt att lämna klubben innan 15 maj, trots att han har kontrakt över nästa säsong.

– Jag har inte en aning om hur det blir just nu. Det där är egentligen en fråga för Markus Ljungh och hans agent. Det enda jag vet är att det finns intresse eftersom han har gjort en bra säsong, sade sportchefen Johan Hult till Jnytt på måndagsförmiddagen.

Nu kommer uppgifter från den initierade bloggaren MrMadhawk att även Mattias Tedenby är på väg bort från HV71. Den 29-årige forwarden skrev i november på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2021/22, men precis som i Markus Ljunghs fall finns det möjlighet att bryta det för spel utomlands fram till 15 maj.

Enligt MrMadhawk förs förhandlingar med den schweiziska NLA-klubben Davos som har tagit fram ett färdigt kontraktsförslag. Det enda som återstår för att övergången ska bli ett faktum är att Tedenby tackar ja till erbjudandet.

Mattias Tedenby kom till HV71 för första gången redan som 15-åring och har sedan dess varit klubben trogen bortsett från fyra säsonger i NHL-klubben New Jersey Devils organisation.

Men nu ser en ny utlandssejour ut att vara nära förestående.

Jnytt har sökt Mattias Tedenby och hans agent Claes Elefalk.